Inspiratie

Samenwerking tussen jong en oud zal zorgen voor kracht, energie en vernieuwende ideeën binnen de coöperatie. Maar samenwerking gaat niet vanzelf omdat verschillende generaties verschillend denken.

Bent u van plan om zelf een generatie-project te starten binnen uw eigen coöperatie? Hieronder vindt u een aantal filmpjes met interessante uitspraken van coöperatieleden en generatiedeskundigen. En het interessante rapport "Millennials & Werk: samenwerken, leiden en ontwikkelen zodat we er energie van krijgen". We hopen dat ze u zullen inspireren!

Impressie World Café Sessie, 13 januari 2017:

NCR-Talk Aart Bontekoning, 30 maart 2017:

NCR-Talk Mathieu Weggeman, 20 april 2017:

Impressie visie Talitha Muusse, 20 april 2017:

'Closing the gap - A millennial proposal for a happy multigenerational workplace', TED Talk Patrice Thompson:

'All work and all play', Lena Maciel, Lucas Liedke, Rony Rodrigues:

Millennials en de arbeidsmarkt
In het rapport ‘Millennials & Werk: samenwerken, leiden en ontwikkelen zodat we er energie van krijgen’ wordt ingegaan op de aansluiting van millennials op de arbeidsmarkt. Het rapport is vormgegeven rondom vraagstukken over vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt, retentie en burn-outs.
Careerwise deed in 2018 samen met Appical, Aart Bontekoning en Jasper Scholten onderzoek onder Nederlandse millennials. De resultaten van het Millennial Onderzoek 2018 zijn verweven met dit rapport. In dit onderzoek was de startvraag: wat kunnen we doen om bij de tijd te blijven, aansluiting te vinden en te zorgen dat millennials en de organisatie tot volle bloei komen? Met 3.300 respondenten (millennials) uit verschillende sectoren is er een uitgebreide rapportage tot stand gekomen. Lees over energiegevers, energievreters en ontdek nuttige tips die zijn voortgekomen uit de onderzoeksresultaten!
U kunt het rapport downloaden door op de volgende link te klikken: Millennial Onderzoek 2018.