Lees verder
Begin van het jaar. We hebben bij Achmea net onze nieuwe strategie gelanceerd; De Kracht van Samen. En onze missie aangescherpt: ‘vanuit onze coöperatieve identiteit, dragen wij bij aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving’. De coöperatieve identiteit van Achmea klinkt er bewust en nadrukkelijk in door. Samen met onze verschillende merken én externe partners werken we aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen die te groot zijn om alleen het hoofd te bieden.
Bianca Tetteroo

Dan wordt de wereld ineens geconfronteerd met de corona-pandemie. Die verandert onze missie niet, maar onderstreept juist het belang ervan. We helpen waar het kan. Collega’s met ervaring in de zorg springen bij in ziekenhuizen. We verdubbelden het aantal dagen dat onze medewerkers betaald vrijwilligerswerk kunnen doen. We starten met Buurtkring, een nieuw online platform waarmee we hulpvraag en -aanbod in de buurt bij elkaar brengen.

Terugkijkend bevestigt dit voor mij hoe belangrijk en springlevend de coöperatie is. Als grondslag voor buurten regionale initiatieven én voor organisaties als Achmea. Wij sturen ons bedrijf uiteraard vanuit klant- en financieel perspectief. Maar altijd in relatie tot onze maatschappelijke missie: waarde creëren voor de samenleving, voor de lange termijn.

In de afgelopen maanden zagen we van heel dichtbij hoe belangrijk gemeenschapszin en samenwerking zijn als het er echt om gaat. Er met elkaar en voor elkaar zijn. En wat je dan in korte tijd kunt bereiken. Ik zou het heel mooi vinden als we dat in de toekomst kunnen vasthouden, zeker gezien de grote maatschappelijke uitdagingen die we kennen.

De gevolgen van klimaatverandering uiteraard. Maar ik denk ook aan andere dingen die van grote waarde zijn voor mensen maar allesbehalve vanzelfsprekend. Gezond blijven, veilig en gelukkig wonen, slim en zorgeloos reizen, financieel fit zijn, lekker werken, frank en vrij kunnen ondernemen.

Bij Achmea werken we er vanuit onze coöperatieve identiteit hard aan. We trekken hierbij graag op met partners met vergelijkbare ambities. Want de Kracht van Samen is sterk. En soms nog sterker dan we denken.