Lees verder
Deze column schrijf ik precies twee maanden na mijn start als nieuwe directeur van NCR. Een prachtige uitdaging, waarin alles samenkomt wat ik in het verleden heb gedaan. Coöperaties en adviseren zijn voor mij toch wel sleutelwoorden waarin ik mij erg herken. Daarbij vind ik het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren en dat met elkaar te doen. Voor mij is dat de basis van coöperatief ondernemen.
Rob Donker

De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van ‘ontmoeten’, en dat blijf ik de aankomende periode ook doen. Met veel plezier maak ik persoonlijk kennis met al onze leden in de diverse sectoren; zowel groot als klein. Mijn doel is om de goede basis te behouden en verdere samenwerking tussen coöperaties en NCR te versterken. Wat speelt er en wat kan NCR hierin betekenen? De pijlers Kennis, Platform (van en voor coöperaties) en Belangenbehartiging zijn hiervoor het uitgangspunt. En deze pijlers gaan we in 2022 nog meer uitdiepen en intensiveren.

Wat haal ik op tijdens die gesprekken? Ik voel me vooral heel erg welkom. Vol enthousiasme vertellen bestuurders en directeuren het coöperatieve verhaal; het ontstaan van de coöperatie, de diversiteit van leden, de uitdagingen binnen de coöperatie en de maatschappelijke uitdagingen binnen de sector. En wat me steeds opvalt is hoe belangrijk de coöperatie als ondernemingsvorm is voor maatschappij en economie. De coöperatie is nog steeds van waarde! Dit gaan we in 2022 nog meer aandacht geven. En dat doen we graag met u.

De kop is er voor mij af; ik heb veel zin om samen met het NCR-team verder te bouwen, met u mee te denken, te inspireren en te ontmoeten.