Lees verder
Of ik een podcast wilde presenteren over coöperaties in Nederland. Zo luidde de vraag van De Radiofabriek waar ik als presentator en voice-over werk. Zij weten dat ik graag podcasts presenteer over onderwerpen waar ik weinig vanaf weet.
Tamara Bok

Ik weet dat dit mogelijk vreemd klinkt. Voor mij is dit echter de normaalste zaak van de wereld. Waarom praten over zaken waar ik verstand van heb, als ik vragen kan stellen die uit pure nieuwsgierigheid ontstaan en elke luisteraar bedienen? Begrijp me niet verkeerd, helemaal blue een podcast ingaan is ook niet mijn stijl, want ik wil natuurlijk wel een beetje weten waar ik naar moet vragen en wat interessant is voor de doelgroep. Maar een zekere mate van onwetendheid maakt het presenteren spannend. Het onverwachte geeft wending aan het verhaal. En dat er veel verhalen zijn rondom coöperaties is gebleken!

Want er is maar één type organisatie dat in vrijwel alle sectoren midden in de samenleving staat. Duizenden organisaties die het woord coöperatief alleen zien als een verzamelnaam voor ‘samenwerken’ daar blijft het niet bij. Nee, een coöperatie is veel meer dan dat. De coöperatie, klein of groot draagt vanuit elk aspect zorg voor de vooruitgang van mens en merk. De mens omdat deze de coöperaties verankert in de samenleving en deze laat groeien. Het merk omdat het de missie, visie en doelstellingen uitdraagt en zorgt voor naamsbekendheid. Sommige doen dit groots. Anderen staan wat verder van de bühne en blijven dicht bij huis. Hoe dan ook, mijn les van de afgelopen episodes? Mens en merk maken de coöperatie waardevoller dan ooit.