Lees verder

In andere recensies wordt Martijn Arets al geroemd om zijn deskundigheid en ervaring op het gebied van platformen en zijn scherpe analyse. Martijn heeft zich sinds 2012 verdiept in platformen en dat blijkt ook uit dit boek; het zit boordevol informatie.

‘Platform Revolutie’ gaat over de theorie (wat is een platform), maar ook hoe in de praktijk platformen (wel en niet) werken. Het boek besteedt niet alleen aandacht aan de bekende platformen, maar bijvoorbeeld ook aan de wijze waarop bestaande organisaties of overheden een platform kunnen inzetten. Door platformen vanuit die verschillende hoeken te benaderen en de ontwikkelingen toe te lichten met de keuzes die hierbij voor de hand liggen, wordt een volledig beeld geschetst.

Het is geen handboek Platform-oprichten, maar wel bevat het boek een praktische checklist om de toegevoegde waarde van het platform te bepalen. Het boek gaat ook in op platformen ten tijde van crisis en hoe deze inclusief en duurzaam vormgegeven kunnen worden. Daarmee is dit boek voor (platform) coöperaties een mooi naslagwerk en inspiratiebron bij ieders zoektocht binnen thema’s als duurzaamheid. Tenslotte een mooie waarschuwing uit het boek ‘de platform planeet is geen aparte planeet’.

Auteur: Martijn Arets

Meer informatie: Boom uitgevers Amsterdam, 2020,
ISBN 9789462762435, € 28,95, www.onderwijsmaakjesamen.nl