Lees verder

Aart Bontekoning, promovendus in generatieverschillen, schrijft in zijn derde boek over het vergrijzen van de sociale cultuur in organisaties. De jonge generatie Y (geboren tussen 1985 en 2000) komt binnen op de arbeidsmarkt en brengt vernieuwende ideeën mee, die vaak op weerstand stuiten bij de gevestigde generatie. Niet eens altijd bewust, stelt Bontekoning, worden die vernieuwende ideeën van generatie Y geremd. Dit zorgt ervoor dat er een sociale, economische en culturele veroudering plaatsvind.

Dit onderwerp beperkt zich overigens niet tot het al dan niet coöperatieve bedrijfsleven. Bontekoning geeft in zijn boek een antwoord op de vraag hoe er een brug geslagen kan worden tussen de oudere en de jongere generatie. Dit is essentieel, omdat de oudere generatie veel ervaring heeft en de jongere generatie innovatie kan brengen. Samenwerken is de kern van de oplossing.

Het boek bevat een uitgebreide analyse en uitleg over generaties, waar Bontekoning zijn eigen data voor gebruikt. Een selectie hiervan is terug te zien in ‘Facts & Figures’-rubriek uit Coöperatie 630. Het boek wordt afgesloten met de ‘generatie werkaanpak’ waarbij organisaties worden aangespoord zelf ook actief de dialoog tussen jong en oud aan te gaan.

Meer informatie: Mediawerf, 2014, ISBN 9789490463342,  www.mediawerf.nl