Lees verder

In het dagelijkse leven nemen we veel besluiten. Bewust of onbewust. Voor bijvoorbeeld bestuurders en toezichthouders is het dagelijkse kost. Zij doen dit alleen of in een team. Het gaat om professionals die weten wat ze doen. Toch nemen ze besluiten die soms slecht of zelfs rampzalig uitpakken met verstrekkende gevolgen. Hoe is dit mogelijk?

In het boek ‘Foute besluiten’ staan besluiten centraal die niet goed zijn overwogen, maar wel héél belangrijk zijn. Schrijver Wim van Hennekeler onderzoekt de achterliggende patronen van besluitvorming en de daarbij behorende culturen. Aan de hand van voorbeelden van foute besluiten worden specifieke achterliggende oorzaken in kaart gebracht. “Niet alleen om achteraf te begrijpen wat er mis is gegaan, maar vooral om foute besluiten vóór te zijn als het nog kan. Juist door die achterliggende patronen en oorzaken te herkennen kun je besluitvorming tegen het licht houden als je er nog middenin zit. Dan kom je tot betere besluiten.”

Wim van Hennekeler is politicoloog en managementadviseur. Hij begeleidt en adviseert organisaties, directies, Raden van Bestuur en afdelingen bij veranderingen.

Mediawerf, 2019, ISBN: 9789081091404.