Lees verder

Balanceren op inhoud, proces en relatie

De Verenigingsprofessional is geschreven door en voor mensen die werken binnen een vereniging. De context voor verenigingen en de rol van leden verandert. Co-creatie is een sleutelwoord, met direct betrokken leden. Hoe speel je daarop in? Deze vraagstukken leven ook binnen de coöperatie.

Jeroen Pepers, Arjen van Gijssel en Adriaan Vonk zijn zelf werkzaam als verenigingsprofessional. Het boek is dan ook vanuit de praktijk geschreven. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld (leden)communicatie, dienstverlening of het begeleiden van leden in veranderingsprocessen. De auteurs schetsen een aanpak en onderbouwen deze met voorbeelden uit theorie en praktijk. Daarnaast zijn praktische tools en checklists opgenomen voor communicatie, business cases, marketing, belangenbehartiging en veranderprocessen. Deze zijn allemaal ook online – gratis – beschikbaar.

Het boek leest snel door de samenvattingen die aan het eind van elk onderdeel zijn opgenomen. Een handig naslagwerk voor jonge professionals die willen doorgroeien. Ook goed voor de liefhebber die gewoon wat hints uit theorie of praktijk wil nalezen.

Meer informatie: www.deverenigingsprofessional.weebly.com