Log in Item aanvragen
Nederland vergrijst, coöperaties vergrijzen ook. Besturen en raden van commissarissen bestaan vaak uit ouderen. Terecht, er moet ervaring zijn in de governance. Maar zit daar ook genoeg innovatie? Professor Mathieu Weggeman vindt dat er best wat meer dialoog mag komen tussen de ouderen en de jongeren. De combinatie van de ervaring van de oudere leden en de innovatiekracht van jongere leden, is bepalend voor de toekomst van coöperatief ondernemen.
Karlijn van der Velden, Emma Langbroek

“Een generatie is een groep mensen die in hun meest ontvankelijke jaren (van hun 10e tot 25e jaar) dezelfde invloeden hebben ervaren, economisch, sociaal en cultureel.” Weggeman waarschuwt dat het begrip ‘generatie’ een groepsgeneralisatie is en dat de kenmerken niet altijd bij ieder individu voor komen. Maar geen enkele generatie groeit hetzelfde op! Hij adviseert coöperaties zowel binnen hun bedrijven als in hun verenigingen van leden te differentiëren in managementstijl: naar generaties dus. Want: niets is zo ongelijk als de gelijke behandeling van ongelijken!

Kwaliteiten van jongeren

Volgens Weggeman zijn er veel redenen om vrolijk te worden van de generatie Y die zich steeds duidelijker manifesteert. 1) Ze zijn excellent in samenwerken, ze zijn resultaatgericht en maken hun klus af. 2) Ze zijn meer bijdrage-gericht (competentie) dan hiërarchie-gericht:

Economisch actieve generaties:

Protestgeneratie (1945-1955). Prioriteiten: een vaste aanstelling, een goed pensioen, een