Log in Item aanvragen
We leven in een onrustige tijd waarin alles verschuift, verandert en aangepast lijkt te worden. Het rammelt zowel economisch als maatschappelijk. Tegenslagen stapelen zich op. De hoogste tijd om elkaar eens kritisch te bevragen op hoe we met elkaar verder willen, daarbij terugkijkend naar datgene wat er goed ging in het verleden.
Rob Donker

Zie hier: het jaarthema van NCR is geboren. Terug naar de toekomst. Een bekende uitdrukking, zeker in de Engels taal: Back to the Future. Een ogenschijnlijke tegenstrijdigheid in deze stelling: hoe kan je teruggaan naar iets wat nog moet gebeuren (de toekomst)? In dit artikel gaan we verder in op dit thema en zal blijken dat we tot een prachtige toekomstvisie kunnen komen door terug te kijken.

Back to the Future: dat komt u vast bekend voor. Het is dan ook de titel van één van de meest succesvolle films allertijden. En mocht u de film gezien hebben, dan weet u dat in deze film zowel het verleden als de toekomst een cruciale rol spelen. Wist u overigens dat deze film vol zit met verborgen symbolen en meta­foren? Hierover zijn diverse blogs geschreven, een daarvan – 88 Things you Missed in the Trilogy. In dit arti­