Log in Item aanvragen
Op zaterdag 3 juli was de Internationale Dag van de Coöperatie; een dag waar NCR zelf ook uitgebreid bij stil heeft gestaan. Het Committee for the Promotion and Advancement of Cooperatives (COPAC) heeft dit jaar het thema ‘Rebuilding better together’ aan deze dag verbonden. En met een goede reden: in de wederopbouw van de wereldeconomie na de coronapandemie kunnen coöperaties en de coöperatieve beweging een belangrijke en wellicht cruciale rol spelen. Een rol die op het internationale toneel ook op erkenning kan rekenen.
Martijn den Ouden

In de aanloop van 3 juli organiseerde de COPAC een webinar voor haar leden om het thema af te trappen. De COPAC is een samenwerkingsverband tussen de International Cooperative Alliance (ICA), de International Labour Organization (ILO), Verenigde Naties (UNDESA, FOA), en het International Trade Center (ITC). Dit webinar werd geleid door Wenyan Yang, hoofd van het Department of Economic and Social Affairs (UNDESA) van de Verenigde Naties. De Verenigde Naties zien steeds meer de meerwaarde van coöperaties bij het bereiken van de opgestelde SDG’s (Sustainable Development Goals).

BEWEZEN WEERBAARHEID

Alhoewel het samenwerken met de coöperatieve beweging reeds is opgenomen in de afspraken omtrent de SDG’s, is de weerbaarheid van deze ondernemingsvorm