Log in Item aanvragen
De generatie van na 1980 krijgt steeds meer positie: in bedrijven, in onderwijs, politiek en bij de overheid. Ook in coöperaties komen we deze zogenaamde millennials gelukkig steeds vaker tegen. Ze zorgen voor verjonging. Maar ze hebben ook hun eigen kijk op de wereld die door oudere generaties nog niet altijd wordt doorgrond. Zij worden de grenzeloze generatie genoemd, de BV-ik-generatie of de generatie Y. Wat betekent hun steeds sterker wordende invloed voor de werkvloer, voor lidmaatschap en voor eventueel bestuurlijke rollen in de coöperatie?
Wilbert van den Bosch

Motivactiononderzoekers noemen generatie Y ook wel de generatie van revolutionaire verandering. Voor millennials zijn het internet en communicatietechnologieën geen luxeproducten zoals ze worden ervaren door ouderen; ze worden als nieuwe norm beschouwd. Hierdoor zijn privé en zakelijk enorme veranderingen gaande en de snelheid en impact ervan nemen nog steeds toe.

630 - In Zicht - Grafieken

Klik op bovenstaande afbeelding om deze te vergroten.

Verkiezingen

Pew Research Center, een niet partijgebonden Amerikaanse fact tank in Washington, onderzoekt eveneens de Millennial generatie. Vrijwel maandelijks verschijnt er een nieuw rapport. Een greep uit de recente thema’s: ‘This may be the last presidential election dominated by Boomers and prior generations’, dat wil zeggen dat de invloed van