Log in Item aanvragen
In - to the point - hebben we dit keer aandacht voor de Coöperatie Code 2019 en de speciaal ontwikkelde gesprekskaarten. De vragen van de gesprekskaarten zijn bedoeld om de dialoog aan te gaan binnen de coöperatie. Wij hebben drie coöperaties een aantal van deze vragen voorgelegd.
Dorien Groen, Marijke Flamman

Coöperatie Code 2019

NCR Code 2019_RGB_staandDe Coöperatie Code 2019 is bedoeld als hulpmiddel om het coöperatief ondernemerschap, de ledenbetrokkenheid en de collectiviteit te verbeteren. De Code is nadrukkelijk niet bedoeld als afvinklijstje maar bevat breed gedragen coöperatieve principes en gedragsregels. Hij geldt als geslaagd als hij leidt tot bewustwording van de gedachte achter de principes en voorschriften en leidt tot een levendige dialoog, binnen en buiten de coöperatie. Van NCR-leden wordt verwacht dat ze deze principes en gedragsregels naleven.

Gesprekskaarten

Om te helpen bij het voeren van de dialoog over de Coöperatie Code zijn speciale gesprekskaarten ontwikkeld. Aan de hand van vragen over de principes en voorschriften kunnen coöperaties bespreken hoe ze de Code in hun situatie kunnen toepassen en naleven. In deze rubriek aandacht voor een aantal van deze vragen