Log in Item aanvragen
Het Deense Helsingør vormde van 16 tot en met 18 mei 2018 het toneel van The 2018 General Assembly van Cooperatives Europe. De dagen stonden in het teken van de werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. Deze VN-doelen streven naar het beëindigen van extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Coöperaties uit diverse Europese landen kwamen bijeen om elkaar te ontmoeten, kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen. Verschillende generaties die actief zijn in de coöperatieve wereld waren aanwezig.
Karlijn van der Velden

Tijdens dit congres stonden er, naast de formele Algemene Vergadering, ook lezingen, workshops en werkbezoeken aan Deense coöperaties op het programma. Mogens Lykketoft, oud-voorzitter van de Algemene Raad van de Verenigde Naties, sprak over het belang van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s – Sustainable Development Goals). Hij benadrukte dat ‘climate action’ op dit moment de grootste aandacht behoeft. Als Deense oud-minister van Milieu zette Kirsten Brosbøl een aantal speerpunten van de Deense regering op het gebied van de SDG’s uiteen. Nog steeds zet zij zich in voor deze doelen; zij is medeoprichter van de ‘Danish All Party Parliamentary Group’ die zich richt op het implementeren van deze SDG’s in het werk van de Deense parlementariërs en in het publieke debat.

Young European Cooperators Network

Cooperatives Europe ondersteunt onder ander de organisatie van internationale ontmoetingen van het

Het Europese netwerk Cooperatives Europe stelt zich als doel het promoten van het coöperatieve model op Europees niveau. Zo pleiten zij voor herkenning en erkenning van de coöperatieve ondernemingsvorm door Europese autoriteiten. Daarnaast houden zij zich bezig met de bevordering van de communicatie tussen en over coöperatieve ondernemingen en versterken ze de ontwikkeling van coöperaties.