Log in Item aanvragen
In - to the point – besteden we opnieuw aandacht aan de Coöperatie Code 2019 en de speciaal ontwikkelde gesprekskaarten. Dit kaartspel ‘Aan de slag met de Coöperatie Code 2019, Coöperatief Ondernemerschap’ bevat vragen die bedoeld zijn om de dialoog aan te gaan binnen de coöperatie. Wij hebben drie coöperaties gevraagd een aantal van deze vragen te beantwoorden.
Dorien Groen, Marijke Flamman

Meer aandacht voor de Code

NCR Code 2019_RGB_staand

In de aankomende periode gaat NCR meer aandacht besteden aan de Coöperatie Code. Sinds de lancering in oktober 2019 is gebleken dat nog niet alle leden de Code toepassen; bijvoorbeeld omdat zij deze te ingewikkeld vinden. Er komt meer aandacht voor de Code in opleidingen en adviestrajecten, en in het najaar worden er 2 kleinschalige ledenbijeenkomsten over de Code georganiseerd.

De Coöperatie Code 2019 is bedoeld als hulpmiddel om het coöperatief ondernemerschap, de ledenbetrokkenheid en de collectiviteit te verbeteren. De Code is nadrukkelijk niet bedoeld als afvinklijstje maar bevat breed gedragen coöperatieve principes en gedragsregels. Van NCR-leden wordt verwacht dat ze deze principes en gedragsregels naleven.

Gesprekskaarten

Om te helpen bij het voeren van de dialoog over de Coöperatie Code zijn speciale gesprekskaarten ontwikkeld. Aan de hand