Lees verder

De coöperatie onderscheidt zich van andere ondernemingsvormen omdat ledeninvloed centraal staat. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting door de zitting van leden in vertegenwoordigende organen.

Wat betekent dit voor de bezoldiging van deze lid-functionarissen in de coöperatie? Hoe waardeer je het presteren van de leden van het Bestuur, de Raad van Commissarissen of de Ledenraad? En hoe houd je rekening met typisch coöperatieve aspecten zoals het mede-eigenaarschap van deze functionarissen (en wat betekent dit voor externe deskundigen)? Én, hoe gaan andere coöperaties met deze vragen om?

Onderwerpen

We gaan in op de manier waarop bestuurders en toezichthouders omgaan met vergoedingen en de dilemma’s die zij daarbij ervaren. Er is uitgebreid ruimte om in een vertrouwelijke sfeer ervaringen te delen.

Om de discussie goed te voeren nemen we u mee in een uitleg over onze werkwijze en vertellen wij u hoe onze benchmark tot stand komt. Hierbij gaan wij met elkaar het gesprek aan hoe we een vertaalslag maken van ‘harde cijfers’ naar een kloppende en verdedigbare bezoldiging. Welke afwegingen komen hierbij naar voren en welke keuzes ziet u?

Voor wie?

De pop-up lab is toegankelijk voor NCR-leden, hoofdzakelijk lid-bestuurders en toezichthouders die zich bezighouden met bestuursvergoedingen.

Wanneer?

Deze bijeenkomst zal digitaal plaatsvinden (tenzij de corona-beperkingen zijn opgeheven).
De bijeenkomst vindt plaats op 2 november van 13:00 – 15:30.

Aanmelden?

Mogen wij u ontmoeten op 2 november? Meld u dan aan via onderstaand formulier. De bijeenkomst is gratis voor NCR-leden.

 

Doen wat wel kan!
Grote ledenevenementen kunnen helaas niet live doorgaan, dit geldt ook voor De Nationale Coöperatiedag op 28 oktober.
Dit daagt NCR uit om leden op een andere manier te ontmoeten, te inspireren en met elkaar in contact te brengen. In het najaar bieden we daarom een alternatief programma waarbij we het goede van de dag behouden en de kans nemen om te innoveren met andere vormen en technieken! Zowel fysiek als virtueel. In het najaar bieden we u een programma waarbij verschillende actuele coöperatieve thema’s aan bod komen. Dit Pop-up Lab is er een voorbeeld van.
NCR biedt u kleinschalige bijeenkomsten, webinars en podcasts. Leden ontvangen hierover persoonlijk bericht.

🡇 Inschrijven kan via het formulier hieronder🡇

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Dorien Groen (office manager)