Lees verder

We hebben te maken met een veranderende tijd waarbij ontmoeten niet meer vanzelfsprekend is. Voor een coöperatie is het een uitdaging om online te komen tot gedragen mening -en besluitvorming.
Wat betekent dit voor jouw rol binnen de coöperatie als je verantwoordelijk bent voor het nemen van besluiten? Hoe zorg je dat iedereen aan bod komt en hoe kom je tot gedragen besluitvorming?

Tijdens deze online bijeenkomst van 3 uur doe je inspiratie op over het begeleiden van online dialogen. Je krijgt inzichten en maakt kennis met het ‘Deep Democracy’-gedachtengoed en tools passend bij de uitdagingen van deze tijd. Deze inspiratiesessie is gericht op het online werken en sluit aan bij de eigen werkpraktijk.

Inhoud

Je maakt kennis metDeep Democracy. Dit richt zich op het horen en erkenning geven aan alle invalshoeken, vooral ook de afwijkende meningen. Aan bod komen: geschiedenis en theorie Deep Democracy, groepsdynamiek, sabotagelijn, de eerste 3 stappen van het gespreksmodel van het vier-stappen-model voor inclusieve besluitvorming.

Over Sandra Bouckaert
Sandra_Bouckaert
Sandra Bouckaert is teamcoach, procesbegeleider en trainer en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (teamcoachings) trajecten en het geven van trainingen in de overheidssector, de zorg en het onderwijs. Zij richt zich op samenwerkings- en communicatie vraagstukken en heeft zich gespecialiseerd in leiderschapstrajecten voor teamleiders in de zorg die zelfstandige teams aansturen. In deze trajecten krijgen leidinggevenden het gedachtegoed en de tools van Deep Democracy aangereikt voor het aansturen van hun teams. Sandra is Deep Democracy facilitator/ instructor, Let’s Talk facilitator / instructor en Psychodramaturg. Andere methodieken waar zij mee werkt: Thema Gecentreerde Interactie en Alternatives to Violence Program. Thema’s waarover zij schrijft zijn: leiderschap, teamontwikkeling, teamcoaching, conflict, groepsdynamica, communicatie en samenwerking.

Doen wat wel kan!
Grote ledenevenementen kunnen helaas niet live doorgaan, dit geldt ook voor De Nationale Coöperatiedag in oktober.
Dit daagt NCR uit om leden op een andere manier te ontmoeten, te inspireren en met elkaar in contact te brengen. In het najaar bieden we daarom een alternatief programma waarbij we het goede van de dag behouden en de kans nemen om te innoveren met andere vormen en technieken! Zowel fysiek als virtueel. In het najaar bieden we u een programma waarbij verschillende actuele coöperatieve thema’s aan bod komen. NCR biedt u kleinschalige bijeenkomsten, webinars en podcasts. Deze webinar is er een van.


🡇 Inschrijven kan via het formulier hieronder🡇

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Dorien Groen (office manager)

Van tevoren ontvangt u een inlogcode om deel te nemen.