NCR Seminar Y

30 maart 2017

2017 staat voor NCR in het teken van: Generation [X]change. De samenwerking tussen generaties in coöperaties.

Zowel in de coöperatieve bedrijven als onder de leden vindt er vergrijzing plaats. Generatie Y, geboren tussen 1985 en 2000, is ondertussen op de arbeidsmarkt terecht gekomen en is opgegroeid met hele andere communicatietechnologieën. Jong heeft de frisse ideeën en nieuwe kennis, terwijl de oudere generaties het inzicht en de ervaring hebben. NCR wil hier de aandacht op vestigen: coöperaties bewust maken van de gouden combinatie tussen jong en oud en de dialoog tussen hen faciliteren.

Na de kick-off van 13 januari jl. is Seminar Y de verdieping van de dialoog tussen generatie X en Y in coöperaties. Gedurende het seminar vindt een discussie plaats over de wijze waarop coöperaties generatieverschillen tot kracht kunnen maken. Ook zal Aart Bontekoning een TedTalk houden over generatieverschillen en wordt de Y-scan toegelicht. Deze methode biedt nieuwe inzichten in de samenwerking tussen verschillende generaties.

Dr. Aart Bontekoning promoveerde in 2007 aan de Universiteit van Tilburg op ‘Generaties in Organisaties, de verborgen krachten van onze sociale evolutie’. Zijn generatie-onderzoek ontwikkelt zich verder, zoveel mogelijk geïntegreerd in generatie-workshops en generatieprojecten in bedrijven. Bontekoning richt zich exclusief voor NCR op het project Generation [X]change in coöperaties.

Het programma van het seminar zal er als volgt uitzien:

09.30 uur      Ontvangst met koffie en thee

10.00 uur      Introductie

10.15 uur      TedTalk dr. Aart Bontekoning 

10.30 uur      Videopresentatie pilot Y-scans

10.45 uur      Plenaire discussie over pilot Y-scans

11.00 uur      Pauze

11.15 uur      Interactieve discussie

12.00 uur      Afsluiting

12.15 uur      Lunch

De locatie is Euretco in Hoevelaken. U kunt zich hier inschrijven