De Nationale Coöperatiedag 2018

22 november 2018

De Nationale Coöperatiedag 2018, hét jaarlijks evenement voor NCR-leden en coöperatief Nederland vindt plaats op donderdag 22 november 2018. Dit jaar staat de dag in het teken van het voeren van de coöperatieve dialoog. Met een interactief programma waarbij u het gesprek voert en kennis maakt met manieren om te komen tot gedragen menings- en besluitvorming.

De Coöperatieve Dialoog
Het belang om te blijven vernieuwen in coöperatieve menings- en besluitvorming is groot. Het zorgt voor een grotere groep betrokken leden, een betere kwaliteit van besluitvorming en meer draagvlak voor genomen besluiten. ‘Dialoog stabiliseert de coöperatie’, stelt professor Markus Hanisch. Omdat coöperaties steeds meer diversiteit in hun ledengroepen kennen, is coöperatie-management een complexer vak ge­worden. Het is werken met diverse normen, diverse verhalen en diverse identificaties. In 2018 gingen vele coöperaties hiermee aan de slag.

Het programma
Op De Nationale Co­öperatiedag bieden we u inspiratie en werkvormen om binnen uw coöperatie te komen tot gedragen menings- en besluitvorming.
Vanwege de verscheidene belangen binnen een coöpe­ratie kent De Nationale Coöperatiedag speciale parallelsessies voor de verschillende functiegroepen die onderscheiden worden binnen een coöperatie. Bestuursleden, commissarissen, voorzitters, directieleden, senior management, medewerkers en leden van de ledenraad of jongerenraad krijgen de mogelijkheid om kennis en ideeën op te doen én om te leren van elkaar. In het plenaire gedeelte zijn er diepgaande en humoristische optredens van organisatie antropoloog Danielle Braun en cabaretière, actrice en schrijfster Nina de la Croix.

Het programma

De parallelsessies

Download hier de uitnodiging
Download hier het programma van de parallelsessies

Meer informatie:
- inspiratie en achtergronden bij het NCR jaarthema De Coöperatieve Dialoog
- over De Nationale Coöperatiedag via ncr@coooperatie.nl of telefonisch 030-2840490