ALV NCR & NCR Symposium

20 april 2017

Op donderdag 20 april a.s. zal de Algemene Ledenvergadering van NCR plaatsvinden. Aansluitend aan de ALV wordt het NCR Symposium 'Generation [X]change in Governance' georganiseerd.

CBS-cijfers laten de toenemende vergrijzing zien in vrijwel alle sectoren van de economie. Jonge commissarissen en bestuurders zijn ook in coöperaties schaars. Hoe kunnen we jongeren beter betrekken in de coöperatieve governance en hoe zorgen we dat ze optimaal kunnen functioneren? Generatie Y is anders opgegroeid, denkt anders en werkt anders. 

2017 staat voor NCR in het teken van de jongeren in de coöperatie. Er zijn verschillende bijeenkomsten en activiteiten. Het NCR Symposium ‘Generation [X]change in Governance’ van 20 april a.s. heeft betrekking op de rol van jongeren in governance. Er spreken twee jonge coöperatiebestuurders over hun eigen ervaringen: Corine Peek (DeltaMilk) en Arwin Bos (Royal Cosun). Twee externe deskundigen geven hun visie op samenwerking tussen jongeren en ouderen: Talitha Muusse, generatie Y-deskundige en jonge commissaris alsmede hoogleraar innovatiemanagement Mathieu Weggeman.
Leer waar de kracht van generatie Y en de kracht van andere generaties elkaar productief versterken in de context van coöperatieve governance, meer in het bijzonder in besturen en toezicht houden.
De bijeenkomsten zullen plaatsvinden bij Euretco in Hoevelaken.