Lees verder

Op donderdag 7 oktober 2021 vindt de Algemene Ledenvergadering van NCR plaats met aansluitend een symposium waar het jaarthema (leden)financiering van de coöperatie centraal staat.

De Algemene Ledenvergadering en het symposium zullen fysiek plaatsvinden.

Programma

10.30 – 10.45 uurOntvangst met koffie en thee
10.45 – 12.00 uurAlgemene Ledenvergadering NCR
12.00 – 13.00 uurLunch
13.00 – 15.00 uurSymposium ‘Financiering van de coöperatie’
15.00 – 15.30 uurAfsluiting met een drankje en een hapje

Locatie

Fort de Batterijen
Overeindseweg 25
3439 LP Nieuwegein

Coronamaatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van 14 september is er bekend gemaakt dat testen voor toegang verplicht is in de horeca en bij alle evenementen. Dit geldt ook voor onze locatie. Bij binnenkomst staat er personeel om uw QR-code in de Coronacheck app te scannen. Meer informatie treft u op de poster van de Rijksoverheid.

Symposium: Financiering van de coöperatie

Kenmerkend voor de coöperatie is dat deze onderneming van, voor en door de leden is. Door de leden betekent onder andere dat de financiering vanuit de leden plaatsvindt: zelffinanciering. In een ideaal – en eenvoudig – plaatje leggen de leden samen geld bij elkaar voor de start en investeren ze vervolgens weer in de groei van de gezamenlijke onderneming. De praktijk is helaas weerbarstiger. Ledenfinanciering is een belangrijk uitgangspunt, maar in de praktijk soms lastig vorm te geven.

In de afgelopen maanden heeft NCR extra aandacht besteed aan de vraagstukken van coöperatieve financiering. Tijdens dit symposium gaan we hier dieper op in. NCR-leden (Vitelia en Growers United) vertellen over hun ervaringen met vermogen op naam en ledenbetrokkenheid. Ella van Kranenburg, advocaat financieel recht, gaat in op de serieuze wettelijke regels die gelden voor de financiering van de coöperatie.

Vragen

Heeft u vragen die u graag behandeld ziet worden tijdens het symposium? Dan kunt u ons deze toesturen via ncr@cooperatie.nl.

Aanmelden

U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden voor de Algemene Ledenvergadering en/of het symposium