Lees verder
Op zaterdag 1 juli viert de coöperatieve beweging de Internationale Dag van de Coöperatie. Het thema is dit jaar 'Coöperaties voor duurzame ontwikkeling'. Samen laten we zien dat de coöperatieve manier van werken een belangrijke bijdrage levert aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen (SDG's). Viert u deze dag mee?

Het doel van de dag is de bekendheid van coöperaties te vergroten. Het evenement onderstreept de bijdragen van de coöperatieve beweging aan het oplossen van de grote problemen die door de Verenigde Naties zijn benoemd. Ook draagt de dag bij aan het versterken en uitbreiden van partnerschappen tussen de internationale coöperatieve beweging en andere organisaties.

Een mooi moment om samen met u de coöperatie in de spotlight te zetten! Net als vorig jaar zal NCR op en rond 1 juli extra aandacht besteden aan het coöperatief ondernemerschap en wat coöperaties doen aan duurzame ontwikkeling. 

Wat gaan we doen?

NCR wil samen met u, onze leden, de bekendheid van coöperaties vergroten in de samenleving. Door het collectief uitdragen van de coöperatieve boodschap kunnen we gezamenlijk zelfs 25 miljoen leden bereiken. Samen vergroten we de bekendheid over coöperatief ondernemen en wordt de onderkenning van de specifieke waarden vergroot. 

In de afgelopen jaren heeft NCR diverse communicatiemiddelen ontwikkeld, zoals infographics, GIFs, een animatie en portretten van coöperaties. Deze items kunnen gebruikt worden om de coöperatie gezamenlijk te vieren! Hieronder vindt u de verschillende middelen.


Infographics


NCR onderzoekt elke drie jaar het Nederlandse coöperatieve landschap. Recentelijk hebben we dit weer gedaan. En wat blijkt: zelfs na de moeilijke coronaperiode is de coöperatie nog steeds een populaire ondernemingsvorm. Nederland kent meer dan 3.000 coöperaties en zij zijn samen goed voor een BNP van 15%. 

 NCR_factsheets 2023_3

NCR_factsheets 2023_2

NCR_factsheets 2023_


Portretten


Coöperaties bestaan er in alle soorten en maten. Wij hebben verschillende portretten gemaakt van coöperaties die bouwen aan een duurzame samenleving: samen met leden vanuit de kracht van samenwerken. Lees de inspirerende verhalen van Cosun, Zevij-Necomij, DEEL en Insert. 


GIFs


Er zijn een aantal gifjes ontwikkeld, hierin staat de samenwerking met elkaar centraal. Deze kunnen gebruikt worden op de website, in de mail en op social media.

Download gifs
Download animated gifs
Download video MP4 720p
Download video MP4 1080p

Animatie


Om de coöperatie een gezicht te geven en mensen kennis te laten maken met de coöperatie hebben we een animatie ontwikkeld. Een animatie die is in te zetten om een breed publiek te informeren, nieuwe werknemers van uw coöperatie inzicht te geven, maar zeker ook om uw eigen leden mee te verrassen.


Via deze link kunt u de animatie delen op uw social media kanalen: https://youtu.be/yR7hTPMdsjM