ICA2018 Research Conference

Van 4 tot en met 6 juli jl. vond de Europese onderzoeksconferentie van de International Cooperative Alliance plaats in Wageningen. Meer dan 175 deelnemers uit 25 landen bezochten het congres 'Cooperatives in a rapidly changing world: Innovation in Enterprise and Community'. 25 Young Scholars uit de hele wereld met de coöperatie als onderzoeksthema namen deel aan een interactieve workshop
NCR organiseerde een openingsbijeenkomst 'Business meets Science' waar coöperatie-onderzoekers en Nederlandse coöperatoren aanwezig waren. De internationale coöperatiewetenschappers Sonja Novkovic, Markus Hanisch en Murray Fulton verzorgden bijdragen. In een panelgesprek voerden coöperatie-onderzoekers en coöperatiebestuurders een coöperatieve dialoog.

Vijf Nederlandse universiteiten organiseerden samen met NCR en ICA het congres dat door de Wageningse onderzoeker Jos Bijman werd gecoördineerd. De presentaties van Rabobank-CEO Wiebe Draijer en de Canadese professor Murray Fulton, het Programma en het Abstract and program book zijn online beschikbaar bij WUR. Zie ook dit nieuwsbericht van ICA over het congres: Research conference confirms new cooperative trends in Europe.
Het septembernummer van de NCR-uitgave Coöperatie zal een artikel over de ICA2018 Research Conference en het NCR Business Event bevatten.

31 juli 2018