Activiteiten

2017 stond in het teken van Generation [X]change. Door het organiseren van verschillende activiteiten is er gekeken naar de mogelijkheden en oplossingen voor de heersende knelpunten tussen de verschillende generaties in de coöperaties.

Klik op de onderstaande foto's om het beeldmateriaal van de verschillende bijeenkomsten te bekijken.

13 januari 2017: Kick-off Generation [X]change. In een world-café-setting kwamen jongeren met een oudere buddy (bestuurder of commissaris) van verschillende coöperaties bij elkaar. Ideeën over toekomstig ondernemen, knelpunten tussen verschillende generaties en oplossingen hiervoor werden in kaart gebracht. 

Foto's 13 januari 2017

30 maart 2017: NCR Seminar Y. Generatieonderzoeker dr. Aart Bontekoning hield een NCR-Talk en lichtte zijn onderzoeksmethode, de Y-scan toe. Vervolgens gingen jong en oud met het NCR-werkblad aan de slag over de manier waarop ze samen zouden kunnen werken aan de innovatie van hun coöperatie.

20 april 2017: NCR Symposium: ‘Generaties in de coöperatie’. Tijdens dit symposium spraken prof. Mathieu Weggeman (hoogleraar innovatie-management) en Talitha Muusse (lid Raad van Toezicht MVO Nederland) over het belang van de generatiedialoog in governance. Arwin Bos (Royal Cosun) en Corine Peek (DeltaMilk) deelden hun eigen ervaringen als jonge coöperatiebestuurders.

9 juni 2017: NCR Pop-up Lab Generation [X]change verzorgd door Call for Action. Communicatie- en HR-professionals van coöperaties pasten een digitale dialooginnovatie  toe om de generatiekrachten van coöperaties in kaart te brengen.

29 september 2017: NCR Pop-up Lab Generation [X]change ‘Concreet aan de slag’. Het intergenerationele bureau Flying Elephants liet in een workshop zien hoe je een generatieproject binnen jouw eigen coöperatie concreet kunt aanpakken.

23 november 2017: De Nationale Coöperatiedag 2017 stond in het teken van het verbinden van generaties in coöperaties.