Voor het goed functioneren van een coöperatie is het belangrijk dat u als bestuurder, toezichthouder of ledenraadslid beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Veel coöperaties investeren daarom in het opleiden van de mensen in het coöperatieve bestuur. Standaard-opleidingen voldoen hiervoor vaak niet, omdat een coöperatieve onderneming op veel punten anders functioneert dan een ‘gewone’ onderneming. De NCR Coöperatie Academie biedt daarom cursussen die goed aansluiten bij de leervragen die binnen coöperaties leven. We hebben een ruim aanbod van groepstrainingen, peergroups en e-learning. De cursussen zijn alleen voor NCR-leden toegankelijk.

Voordelen van onze cursussen:

  • Kort en krachtig: de benodigde tijdsinzet is beperkt
  • Specifiek gericht op ledenraadsleden, toezichthouders, bestuurders, bestuursondersteuners en medewerkers van de afdeling coöperatiezaken
  • Kleine groepen, maximaal 15 personen
  • Docenten die de coöperatieve praktijk kennen
  • Mogelijkheid om te netwerken met medewerkers van andere coöperaties

logo coöperatief ondernemerschap-academieBekijk alle opleidingen

U kunt via onderstaande knop een overzicht krijgen van alle opleidingen die de NCR Academie aanbiedt.

naarcursussen


Academie_Basiscursussen_WitBasiscursussen

De grondbeginselen van het coöperatieve bestuur leert u hier. We hebben een algemene basiscursus en een startcursus voor nieuwe voorzitters en voor nieuwe commissarissen.

naarcursussen


Academie_Verdiepingscursus_WitVerdiepingscursussen

Vervolgcursussen met meer diepgang op het gebied van governance, financiën, toezicht, ledenbetrokkenheid of het aanscherpen van vaardigheden. Bekijk het aanbod.

naarcursussen


Academie_Expertprogramma_WitExpertprogramma

Ons expertprogramma biedt de mogelijkheid om met mensen met vergelijkbare verantwoordelijkheden verdere verdieping te vinden op actuele thema’s in de coöperatieve context. Een veelzijdig Peergroup programma voor ervaren bestuurders, toezichthouders, directeuren en bestuursondersteuners.

naarcursussen


NCR icons e-learning_blauw RGBE-learning

E-learning ‘Kennismaking met de coöperatie’ waarin u kennis maakt met de werking en besturing van coöperaties. U kunt de e-learning kosteloos volgen.

naarcursussen


Academie_Incompany_WitIncompany

Alle cursussen en onderdelen daarvan zijn ook Incompany door ons te verzorgen. Wij maken voor u een programma op maat.

naarcursussen