Programma 2019

Het opleidingsaanbod van de NCR Coöperatie Academie biedt Basiscursussen, Verdiepingscursussen en het Expertprogramma. Alle cursussen en onderdelen daarvan zijn ook Incompany te volgen - wij maken dan een programma op maat. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Dorien Groen of Bart van Leerdam via 030-2840490 of academie@cooperatie.nl. Het cursusaanbod in de eerste helft van 2019 is in een pdf-overzicht beschikbaar.

Basiscursus Coöperatie
Dé inleidende cursus voor beginnende coöperatiebestuurders, ledenraadsleden en medewerkers van de coöperatie. U leert de belangrijkste kenmerken en achtergronden van de coöperatie en de hoofdlijnen van besturing, financiering en ledenbetrokkenheid.
    Kosten*:  gratis voor de eerste twee deelnemers van een NCR-lid, daarna € 125,- p.p.
    Data:        7 februari 2019, 20 juni 2019 en 20 september 2019
    Locatie:    Respectievelijk Milsbeek, Zeist en Zwolle

Verdiepingscursussen

Effectief functioneren in de Ledenraad
Het vervolg op de Basiscursus. Deze eendaagse cursus gaat dieper in op de verhouding tussen ledenraad, bestuur en raad van commissarissen en manieren waarop u invloed kunt uitoefenen en leden kunt betrekken.
    Kosten*:  € 495,- (€ 660,- voor niet-leden NCR)
    Data:        6 juni 2019
    Locatie:    NCR ‘Huis van de coöperatie’ te Houten

Financiële sturing van coöperaties
Als bestuurder, commissaris of ledenraadslid moet u weten aan welke financiële knoppen u in de coöperatie kunt draaien en wat daarvan de effecten zijn, ook al heeft u geen financiële achtergrond. In deze cursus leert u de grondbeginselen van de financiële sturing van coöperaties.
    Kosten*:  € 495,- (€ 660,- voor niet-leden NCR)
    Datum:     najaar 2019
    Locatie:    NCR ‘Huis van de coöperatie’ te Houten

Meer rendement halen uit uw gesprekken
Met deze training leert u door het toepassen van de juiste gesprekstechnieken de informatie te krijgen die u nodig heeft in uw rol in de coöperatie. Aan welke kant van de bestuurstafel u ook zit.
    Kosten*:  € 495,- (€ 660,- voor niet-leden NCR)
    Data:        23 mei 2019, ook in najaar 2019 
    Locatie:    NCR ‘Huis van de coöperatie’ te Houten

Expertprogramma

Voorzitters in coöperaties
Als (commissie)voorzitter in een coöperatie moet u goed vergaderingen kunnen leiden, een team mensen aanvoeren, de coöperatie naar buiten vertegenwoordigen en heeft u een rol bij het voorkomen en oplossen van conflicten. In deze driedaagse training leert u hoe dat allemaal werkt, oefent u in praktijksituaties en vindt u een stijl van voorzitten die bij u past. Deze cursus is al gestart.
    Kosten*:  € 1.395,- (€ 1.850,- voor niet-leden NCR)
    Data:        15 januari + 18 februari 2019 (derde datum in overleg met de groep)
    Locatie:    NCR ‘Huis van de coöperatie’ te Houten

Peer Groups
In ons Peer Group programma 2019 bieden we vier intervisiebijeenkomsten en een zomerexcursie voor een groep bestuurders / commissarissen en een groep directeuren / senior management, voorafgegaan door een gezamenlijke conferentie. Aan de orde komen diepgaande vragen over het ‘zijn’ van de coöperatie en uw rol hierin. Bij elke sessie is er een inleiding door een top-gastspreker. Deze cursus is al gestart.
    Kosten*:  € 2.490,- inclusief lunches en diners
    Data:        start 13 februari 2019 | 6 of 7 maart | zomerexcursie | 13 of 14 november | 11 of 12 december
    Locatie:    midden van het land

* Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW