Nieuwsoverzicht

17 mrt
Maartnummer Coöperatie!
De nieuwe Coöperatie is op vrijdag 17 maart jl. verschenen. In deze editie onder meer aandacht voor coöperatieve thema's als governance, diversiteit en betrokkenheid van jongeren.
Lees meer
9 mrt
Hoe coöperatief zijn politieke partijen?
Op woensdag 15 maart a.s. zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Wat zeggen de partijprogramma’s over typisch coöperatieve thema’s als samenwerken, ondernemerschap, zeggenschap, etc.?
Lees meer
7 mrt
NCR is verhuisd!
NCR-voorzitter Dirk de Lugt hees maandag 6 maart jl. de vlag bij het nieuwe NCR-kantoor in Houten. Het clubhuis van coöperatief Nederland is officieel geopend! 
Lees meer
17 feb
Geslaagde NCR Basiscursus Coöperatie in Zwolle
Op donderdag 16 februari jl. werd de eerste NCR Basiscursus Coöperatie van 2017 georganiseerd. In Zwolle verwelkomde Roland Kip, algemeen directeur van gastheer LTO Noord, de 30 cursisten.
Lees meer
16 dec
Jongeren en coöperaties
De wereld wordt complexer en verandert snel. Het lezen van trends en het ontwikkelen van een passende aanpak is van essentieel belang. Daarin kunnen jongeren een belangrijke rol spelen, zeker ook voor coöperaties.
Lees meer
28 nov
NCR Ledenboek 2016
De goodiebag die deelnemers aan De Nationale Coöperatiedag ontvingen, bevatte ook het NCR Ledenboek 2016. Deze tweede editie geeft een actueel overzicht van de NCR-leden. 
Lees meer
31 okt
Martijn Hoedemakers overleden
Geheel onverwacht is afgelopen woensdag Martijn Hoedemakers overleden. Martijn was zelfstandig consultant en docent.
Lees meer
7 okt
Het monistisch bestuursmodel
'Het monistisch bestuursmodel' was het thema van het NCR Symposium op 6 oktober jl. In de praktijk worden door coöperaties drie verschillende bestuursmodellen gehanteerd waarop ook veel varianten mogelijk zijn.
Lees meer
7 okt
Bestuurswisseling NCR
Op 6 oktober 2016 vond de algemene ledenvergadering van NCR plaats bij Euretco in Hoevelaken. Tijdens de alv is Mirjam Sterk met unanieme stemmen gekozen in het NCR-bestuur.
Lees meer
23 sep
Coöperaties en dividendbelasting
Op Prinsjesdag heeft staatssecretaris Wiebes aanpassingen aangekondigd in het regime van dividendbelasting voor coöperaties. Aanleiding hiervoor is het toenemende (oneigenlijke) gebruik van coöperaties in internationale structuren.
Lees meer

Pagina's