Nieuwsoverzicht

17 feb
Geslaagde NCR Basiscursus Coöperatie in Zwolle
Op donderdag 16 februari jl. werd de eerste NCR Basiscursus Coöperatie van 2017 georganiseerd. In Zwolle verwelkomde Roland Kip, algemeen directeur van gastheer LTO Noord, de 30 cursisten.
Lees meer
16 dec
Jongeren en coöperaties
De wereld wordt complexer en verandert snel. Het lezen van trends en het ontwikkelen van een passende aanpak is van essentieel belang. Daarin kunnen jongeren een belangrijke rol spelen, zeker ook voor coöperaties.
Lees meer
28 nov
NCR Ledenboek 2016
De goodiebag die deelnemers aan De Nationale Coöperatiedag ontvingen, bevatte ook het NCR Ledenboek 2016. Deze tweede editie geeft een actueel overzicht van de NCR-leden. 
Lees meer
31 okt
Martijn Hoedemakers overleden
Geheel onverwacht is afgelopen woensdag Martijn Hoedemakers overleden. Martijn was zelfstandig consultant en docent.
Lees meer
7 okt
Het monistisch bestuursmodel
'Het monistisch bestuursmodel' was het thema van het NCR Symposium op 6 oktober jl. In de praktijk worden door coöperaties drie verschillende bestuursmodellen gehanteerd waarop ook veel varianten mogelijk zijn.
Lees meer
7 okt
Bestuurswisseling NCR
Op 6 oktober 2016 vond de algemene ledenvergadering van NCR plaats bij Euretco in Hoevelaken. Tijdens de alv is Mirjam Sterk met unanieme stemmen gekozen in het NCR-bestuur.
Lees meer
23 sep
Coöperaties en dividendbelasting
Op Prinsjesdag heeft staatssecretaris Wiebes aanpassingen aangekondigd in het regime van dividendbelasting voor coöperaties. Aanleiding hiervoor is het toenemende (oneigenlijke) gebruik van coöperaties in internationale structuren.
Lees meer
16 jun
Coöperaties sterk vertegenwoordigd in Nederlandse economie en maatschappij
In opdracht van NCR is aan de hand van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onderzoek verricht naar het coöperatieve landschap in Nederland. Niet eerder is in beeld gebracht hoe de verdeling over sectoren in Nederland eruit ziet.
Lees meer
9 jun
Internationale Dag van de Coöperatie
Op zaterdag 2 juli 2016 is het de jaarlijkse Internationale Dag van de Coöperatie.
Lees meer
6 jun
Fusie NCR en NCR voor Land- en Tuinbouw
In 2014 heeft de ALV van NCR besloten om de doelgroep van NCR te verbreden.
Lees meer

Pagina's